Økonomiske problemer

​ Økonomiske problemer

Det har ikke været lutter lagkage hele vejen igennem, og sorte skyer har trukket hen over os et par gange. Det var økonomien, som var årsag til problemerne, og de var affødt af den situation, der opstod, da man fra at have haft en god sponsor pludselig ikke har nogen mere. Vi fik hjælp af kommunen i form af lån, som vi har betalt tilbage på, og efter nogle år var vi gældfri. Det har gennem årene været en kunst at få det til at løbe rundt, men i dag har vi lov at sige, at vi er modstandsdygtige over for sådanne farer.

Når vi taler om sponsorer, er de jo en betingelse for, at eliteidrætten i Danmark kan eksistere, selvom det halter mange steder.

Vi startede med en sponsoraftale med en gammel landsholdsspiller, Gunnar Jürgens, som havde en sportsforretning i Tingbjerg. Den gav tøj til de to førstehold. Senere fik vi en aftale med Papas Pub. Den gav 4.000 kr. for et år og en julefrokost. Så fik vi en aftale med IRMA, der varede i 17 år, og som virkelig betød noget i de år, hvor både damer og herrer var i 1. division. Desværre blev der skiftet lidt ud i IRMAs direktion i de år, og sponsering havde ikke den samme interesse som før. I det foregående år havde vi endda haft fire TV-indslag fra kampe i Rødovre Sportshal samt transmission af en hel pokalfinale, så vi mente jo at have en god vare. Da vi så stod med et tilbud fra et realkreditinstitut, der ville give os flere gange mere end IRMAs tilbud, så kunne vi ikke forsvare at sige nej tak, selvom vi indtil da havde haft et godt samarbejde med IRMA.

Samarbejdet varede i nogle år, hvorefter sponsoren ikke ønskede at fortsætte. En medvirkende årsag til bruddet kunne være, at vi kom lidt på kant med hinanden efter et TV interview med vor daværende træner. Sponsoraftalen indebar, at vore trænere/lederes beklædning skulle bære sponsors logo, når de optrådte i TV. Det var nemt at overholde i forbindelse med kampe, men da TV uden varsel dukkede op på trænerens bopæl og overrasker ham midt under havearbejdet for at få en udtalelse, så kan det være svært at leve op til aftalen.

Bankospil i RC

Det var også i den periode, vi arrangerede bankospil om efteråret i Rødovre Centrum. Vi gik tiggergang til forretningerne og fik da også samlet en masse gevinster sammen. Det var meget forskelligt, hvordan vi blev modtaget. Nogle steder blev vi spurgt, hvad vi ville have, medens man i andre forretninger svarede, at det kunne man da ikke drømme om at være med til. Da vi havde IRMA som sponsor, fik vi lov til at låne lokaler i IRMA som lagerplads. Det skal siges, at IRMA også leverede en meget stor del af gevinsterne

Der var selvfølgelig kraftig annoncering, og søndagen før var en repræsentant for klubben i studiet hos Peter Belli, der på det tidspunkt var vært i TV-Bingo, for at lave lidt reklame. TV-Bingo blev drevet af Københavns Håndbold Forbund, så det lå ligesom i luften, at vi fik et ben inden for dér. Vi havde vel 5-600 hundrede deltagere hvert år. Det var et kæmpearbejde at arrangere. Vi lånte borde og stole på 3-4 skoler og måtte selv arrangere transporten frem og tilbage. Alene det at holde tingene adskilt og sørge for, at det var de rigtige ting, der kom tilbage til skolen, krævede en seriøs indsats.

Om det var besværet værd, kan man jo altid diskutere, men vi lavede da et sted mellem 60.000 og 80.000 kr. hver gang.

Siden klarede vi os med flere sponsorer, men med aftaler, der ikke kastede så meget af sig som tidligere, men i de seneste år har vi haft, hvad vi må kalde en fortræffelig sponsor i Rødovre Centrum.

Der var mange andre tiltag for at skaffe penge til klubben og for at vise flaget, men jeg skal kun nævne et par af aktiviteterne:

I 1983 år var der arrangeret Tombola i Rødovre Centrum samtidig med, at der var lavet udstillinger i Forstædernes bank og Selandia radio, hvor der kørte videooptagelser fra vores kampe. I samme forbindelse var der arrangeret mannequin opvisning, hvor vores spillere gik på catwalken og viste sportstøj fra adidas.

I forbindelse med et propaganda arrangement i Rødovre Centrum i november 1981, hvor vi lavede lidt reklame for nogle hjemmekampe, viste vores målmænd, Poul Sørensen og Ea Lahn Mittet – dengang landsholdsspillere –deres færdigheder i et mål på festpladsen, hvor alle, der havde lyst kunne skyde på dem.

Vi har også i nogle år kørt cykelløb på parkeringspladserne ved Rødovre Centrum. Det var før den seneste store udvidelse, hvor parkeringspladsen ved Tårnvej hang sammen med den, som rakte over til Højnæsvej. Medlemmerne kunne sælge sponsorater, hvor en person eller et firma betalte et vist antal kroner for hver omgang, den pågældende kørte. Det spændte lige fra to kroner pr. omgang fra farmor til 100 kr. pr. omgang fra de større firmaer.